What is the maximum duration between two sessions of Parliament?

01. If the President wants to resign, who will he hand it over to?
Answer: – Vice President

02. Which state has the maximum number of Lok Sabha seats?
Ans:- 80, Uttar Pradesh

03. Where was Lord Mahavir born?
Ans:- Kundagram (Vaishali)

04. When, where and under whose protection did the Fourth Buddhist Council take place?
Ans:- 98 AD, Kundalavan (Kashmir), Kanishka

05. At what angle is the earth tilted on its axis?
Answer: – 23.5 degrees

06. How much oxygen is in the atmosphere?
Answer:- 21%

07. How much carbon dioxide is in the atmosphere?
Answer: -0.03%

08. How wide is a broad gauge railway line?
Answer:- 1.66m.

09. Where is the largest cattle fair in India held?
Ans:- Sonpur (Bihar)

10. Which two countries does the 38th parallel divide?
Rep:- North and South Korea

11. Who wrote ‘Ashtadhyayi’?
Ans:- Panini

12. What is the bulb filament made of?
Answer: – Tungsten

13. When, where and under whose protection was the Third Buddhist Council held?
Ans:- 250 BC, during the reign of Ashoka in Pataliputra

14. “Tripitaka” is the text of which religion and in which language is it written?
Ans:- Buddhism, Pali

15. What is the name of the Indian peninsula?
Ans:- Deccan Plateau

16. What is the name of the sea coast from Gujarat to Goa?
Answer: -Konkan

17. How many islands are there in the Andaman and Nicobar Islands?
Answer: – 324

18. Which 2 words were added to the preamble by the 42nd Constitutional Amendment?
Answer: – Secular and socialist

19. Who owns the signature on the one rupee note?
Ans:- Secretary, Ministry of Finance

20. What is the maximum duration between two sessions of Parliament?
Answer:- 6 months

IIT-Kanpur receives Rs 100 crore donation from Indigo co-founder

NEET PG 2022: SC rejects plea seeking extension of internship deadline

Telangana TS POLYCET-2022 Exam on June 30

Comments are closed.